Köpevillkor

Orderbekräftelse När du har genomfört ett köp skickas automatiskt en orderbekräftelse till den e-mail adress som du har angett.

Kortbetalning & Faktura Vi samarbetar med Dibs för att genomföra kortbetalningar i vår webbshop och du kan använda VISA, Mastercard och Eurocard. Du kan även betala mot faktura, 14 dagar i efterskott mot en kostnad av 30 SEK. Tjänsten erbjuder vi i samarbete med Klarna Faktura. För att betala med faktura måste Du vara 18 år och folkbokförd i Sverige, samt bli godkänd i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Din faktura kommer i ett separat mail när vi behandlat din order.
Med tjänsten Klarna konto kan du dela upp betalningen i upp till 36 månader. Kostnaden för tjänsten är är 47 kr per månad och du kan samla alla online-köp som du gör på en faktura. Du betalar i slutet av nästkommande månad och kan själv välja belopp från 50 kr/månad. Läs mer om Klarna Kontos villkor här.

Frakt Din order levereras med Schenker inom 3-5 arbetsdagar inom hela Sverige. Under sommarmånaderna kan det ofta ta upp emot 5 dagar eftersom Schenker kör med glesare intervall.
Fraktkostnad: 50 SEK.
I de fall en vara inte finns i lager och beställningen levereras i två omgångar ska det framkomma tydligt att så är fallet. Fraktkostnaden blir då 100 SEK.
För paket som inte hämtas ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig 180 SEK i expeditionsavgift för returfrakt och hanteringskostnader.

Avisering När paketet har anlänt till ditt utlämningsställe får du ett sms till det telefonnummer som du har angett. Därefter har du 14 dagar på dig att hämta paketet innan det skickas i retur till Lager 157.
Du som paketmottagare måste kontrollera om det finns synliga skador på paketet eller om delar saknas. Första reklamationen måste i så fall ske till ombudet vid utlämningen. Misstänks skador på varan skall paketet öppnas tillsammans med ombudet. Därefter telefonanmäler ombudet skada/förlust till Schenker Privpak AB.
Dold skada som inte syns vid utlämnandet skall anmälas till Lager 157's kundtjänst så snart som möjligt, dock senast 3 dagar efter uthämtningsdag. En för sen reklamation kan innebära att du inte erhåller ersättning.

Byten, returer & reklamationer

Varor som är köpta i våra fysiska butiker kan endast lämnas tillbaka eller reklameras i någon av dessa butiker. Varor som är köpta på webbshopen kan lämnas tillbaka både i webbshop och våra butiker.
Läs mer om Returer här. Du har alltid 14 dagars ångerrätt på ditt köp från det att varan har anlänt till utlämningsstället. Betalar du med kort hos oss förlänger vi returrätten och erbjuder vi dig 30 dagars ångerrätt istället för 14 dagar. Kontakta kundtjänst innan du returnerar eller reklamerar en vara på webbshopen. Varan ska returneras i samma skick som när du fick den och ska inte ha varit använd.
Senast inom 30 dagar från det att vi fått tillbaka varan ska du få tillbaka vad du har betalat.
Vid byten och returer som inte är reklamation står du alltid för fraktkostnaden tillbaka till oss på 50 SEK. Vill du byta till en annan vara tillkommer även 50 SEK för frakt av de nya varorna (totalt 100 SEK). Väljer du att byta eller lämna tillbaka varor i någon av våra butiker tar du med dig följesedeln eller orderbekräftelsen då dessa gäller som kvitto. Du kan då byta storlek, byta till en annan vara eller få pengarna tillbaka. Har du betalat med faktura betalas den som vanligt.
Vid reklamation av vara står Lager 157 för frakten.
Om vi inte levererar i tid och detta inte beror på dig har du rätt att häva köpet. Om den vara du har köpt är felaktig eller om tjänsten inte utförts fackmässigt har du rätt att reklamera med stöd av konsumentköplagen respektive konsumenttjänstlagen.

Personuppgifter Det är ditt ansvar som kund att ange korrekta uppgifter vid beställning. Problem som uppstår på grund av felaktigt angivna uppgifter, såsom exempelvis namn, mobilnummer, e-postadress och adress står inte Lager 157 för. Vid ändring av namn eller adress på sändningen kostar det dig som kund 80 kr.
När du registrerar ett köp, behöver du godkänna att Lager 157 får behandla personuppgifter som rör dig, detta enligt Personuppgiftslagen (PUL). Vi gör detta i syfte att kontrollera dina uppgifter, för att motverka brott, samt att vi också kan använda dina uppgifter för att informera dig om nyheter, erbjudanden m.m.
Dina personuppgifter kommer aldrig att erbjudas för annan part. Du kan när som helst kontakta oss för att uppdatera dina uppgifter eller be oss att radera dem.

Force Majeure Med andra ord: krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror, myndighets åtgärd, naturkatastrof eller liknande händelse, kan medföra komplikationer som vi inte kan rå på, t.ex att en order är betald, fast inte levererad.