Vi använder oss av cookies. Accepterar du?

LAGER 157S URSPRUNG OCH TANKE

Grundaren av företaget är Stefan Palm, född 1970. Stefan Palm är fortfarande ensam ägare och VD i bolaget. Det textila intresset grundlades tidigt. Han har drivit klädaffär, utvecklat varumärken, varit jeansansvarig på JC under kedjans storhetstid och startade Lager 157 1999. Allt och alltid med en nöjd kund i fokus.

Här berättar han själv hur intresset för textil, mode och äkta människor kultiverats till det värderingsdrivna företaget Lager 157.

 

Jag växte upp med en morfar som var skräddare. Från fattiga förhållanden i Småland tog han sig via hårt arbete till tillskärarakademin i Stockholm och så småningom till Oscar Jacobsson och Sjuhäradsbygdens textilindustri. Efter många år i branschen kom han att öppna sitt eget skrädderi.

Litet.
Personligt.
Han var den enda anställda.

I det lilla skrädderiet sydde han kostymer till den lilla stadens direktörer. Något som han kom att göra nästan ända fram till sin död. Han var en enkel man min morfar. Och elegant. Ingen mera värdig.

Han visste vad livet innebar med alla sina nyanser och utmaningar. Men det skulle aldrig falla honom in att klaga eller lägga sina problem på någon annan. Han var en jämställd och vänlig man. Han promenerade och plockade blommor till sin fru. Han tyckte om det vackra.

Han såg alla människor. Det spelade ingen roll var de kom ifrån eller vilken status de hade. Alltid lika vänlig. Men kanske lite extra vänlig mot de som behövde det mest.Han älskade musik min morfar. Han hade ett särskilt sätt att smått vinka, vibrera med händerna när han hörde ett stycke han tyckte om. Han målade tavlor. Varje gång när jag skulle sova över hos honom (det gjorde jag ofta, som jag minns det) så målade vi. Oljefärger, staffli och penslar. Vi målade och vi pratade. Han lärde mig vad som är viktigt. Jag förstod det inte då när det hände, det är först nu långt senare.

Han lärde mig om vad som är viktigt i livet som helhet på samma sätt som han lärde mig om kläder. Använd, vårda, laga om det behövs. Respektera varje plagg.

 

Det var min morfar som visade mig vägen in i textilbranschen.

LAGER 157 SKAPADES MED UTGÅNGSPUNKT ATT STÅ PÅ KUNDENS SIDA.

 

Jag vet inte vad det är som drivit mig, men jag har alltid tyckt om att sälja saker till bra priser. Hemma på gatan där jag växte upp låg det ett litet strumpstickeri. En liten fin fabrik som tillverkade sockar enligt kostens alla regler. Det var fascinerande att se hur strumporna växte fram i maskinerna maska för maska. Ljudet och känslan av att det skapades något var magnetiskt och jag kände mig väldigt hemma där. Som jag minns det var jag där ofta, och varje gång jag var där så frågade jag om jag inte kunde få köpa andrasorteringssockar.

Alltid samma svar; ”Nej tyvärr finns det inget för dagen.” (Fabrikören hade knallar som köpt allt redan). Men rätt vad det var en dag så fick jag faktiskt ett ja. Loggan på sockarna till ”Ikea Family” hade blivit fel så det hade blivit ett lite större parti andrasortering över än vanligt och jag fick köpa en säck. Lycka! Fyra kronor paret fick jag ge, sen var det bara att ut och sälja genom att knacka dörr runt om i kvarteren. 

 

10 :- paret eller tre för 25:- tog jag och de gick åt som smör. Bra var dom också. Jag hade säkert kunnat ta någon krona mer för dem men jag gillade att göra många affärer. Helst i varje dörr jag knackade på, så jag satte ett pris som alla kunde och ville betala.

Att vända en lite skeptisk dam som öppnade dörren till att inte bara handla utan kanske också leende bjuda på en kaka också var en fantastisk känsla.

Jag har många liknande historier från mina tidiga år, och alla har dom ett par saker gemensamt;

 

Ett bra pris och en riktigt nöjd kund.

Det är så jag alltid har tänkt och alltid kommer ta sikte på.

DENIM & BASIC – RÄDDAREN PÅ SKOLGÅRDEN

En drivkraft som varit särskilt viktig under åren har varit den jag kallar ”Skolgården”. De allra viktigaste av alla våra kunder, oavsett om de handlat själva eller inte, är de unga. Under ingen annan tid i livet är kläder så viktigt som under uppväxten. Vi har alla erfarenhet av skolan som många gånger kan vara en väldigt tuff miljö. Tufft att lära sig, att vara populär, att vara bra i sport - för att inte tala om fokuset på kläder och utseende. Kläder och stil kan vara väldigt stigmatiserande under skolåren.

 

En av våra allra viktigaste uppgifter är att jobba mot denna stigmatisering.

 

Genom att skapa kläder som genom sitt uttryck och stil är kreddiga trots att de har låga priser så tror och hoppas vi att vi kan göra livet något lättare för alla de som inte kan eller inte vill gå i dyra märkeskläder.

Att göra detta är dock inte lätt. Det krävs mycket kunskap om branschen och dess koder för att göra stilfulla kläder till låga priser.

Det är något helt annat än att göra lågpriskläder.

 

Basic, denim och klassiker på vårt vis är det recept vi använder. I dag blir det allt mer populärt att ta fram basickoncept, Asket, Arket och

A Days March har de senaste åren börjat göra det som vi (och några andra, t.ex. Uniqlo) har hållit på med sedan länge. Men att det blir fler, det gör inget, det bekräftar bara att vår idé är rätt och riktig.

 

Det gör livet lite enklare för alla ungar (och säkert för många föräldrar också) när modet blir basic, och det är ju faktiskt det som är det allra viktigaste.

GÅ MED I VÅR KUNDKLUBB SÅ MISSAR DU INGET.

Bli medlem

FÖLJ OSS!