Betalning/retur

Kortbetalning

Vi arbetar med DIBS för hantering av kort- och bankbetalningar och du kan använda VISA, Mastercard och Eurocard, och innehar SSL-certifikat. DIBS är certifierade enligt PCI DSS sedan 2005.

I samband med orderläggningen reserveras beloppet. Beloppet dras dock inte från kontot förrän varorna har skickats från vårt lager. Det belopp som dras är för de varor som faktiskt levereras ut från lager. Produkter som eventuellt är slut debiteras du inte för. Justeringar kan dröja upp till tre bankdagar. 


Klarna faktura

Du kan även betala mot faktura, 14 dagar i efterskott utan avgift. Tjänsten erbjuder vi i samarbete med Klarna Faktura. För att betala med faktura måste Du vara 18 år och folkbokförd i Sverige, samt bli godkänd i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Din faktura kommer i ett separat mail när vi behandlat din order. 


Klarna konto

Med tjänsten Klarna konto kan du dela upp betalningen i upp till 36 månader. Kostnaden för tjänsten är 29 kr per månad och du kan samla alla online-köp som du gör på en faktura. Du betalar i slutet av nästkommande månad och kan själv välja belopp från 50 kr/månad. 


Direktbetalning Bank

Beloppet dras direkt från ditt konto i samband med orderläggningen. Pengar för produkter som eventuellt är slut vid leverans korrigerar vi i samband med leverans. Justeringar kan dröja upp till tre bankdagar.


Betala med presentkort

Har du ett presentkort du vill använda i vår webbshop?

Lägg en order med valfritt betalmedel, exempelvis betalkort. Kontakta vår support på support@lager157.com med ordernummer och presentkortsnummer.

Vi kommer sedan att minska värdet på din order med summan på ditt presentkort.

Beroende på vilket betalsätt som använts vid vid orderläggning kommer justering/återbetalning att ske enligt nedan.


Återbetalning vid köp med presentkort

Klarna - Är ditt köp gjort via någon av Klarnas tjänster kommer fakturans belopp att justeras.

Betalkort – Är ditt köp genomfört via betalkort kommer vi att returnera presentkortets summa till det kort som användes vid köpet. Returen sker samtidigt som vi skickar din order. Observera att beroende på bank kan det ta mellan 1-3 bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Direktbetalning - Är ditt köp genomfört via direktbetalning kommer vi att returnera presentkortets summa till det konto som användes vid köpet. Returen sker samtidigt som vi skickar din order. Observera att beroende på bank kan det ta mellan 1-3 bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.


Leveranstid

Normalt levereras din order inom 3-5 arbetsdagar med Schenker. Väljer ni utlämning i en av våra butiker har vi en leveranstid på 5-7 arbetsdagar. Vid stora kampanjer och rea kan leveranstiden förlängas.


Utlämning i butik

Vid utlämning i butik skickas ditt paket till den valda butiken. När ordern finns att hämta aviseras Ni via sms till det nummer som är angivet vid beställning. 

Paketet ligger kvar i butik i 14 dagar från det att ni aviserats via sms.

Leveranstiden är normalt 5-7 arbetsdagar.Vid stora kampanjer och rea kan leveranstiden förlängas.

Ej uthämtat paket debiteras med 180kr.

 

Frakt

Med Schenker tillkommer en fraktavgift på 50kr.

Väljer ni att hämta ut er order i butiken tillkommer en fraktavgift på 19kr. Handlar ni för över 500kr är frakten till butik gratis.

På samtliga orders tillkommer en expeditionsavgift på 19kr.


Retur & Reklamation

Varor som är köpta i våra fysiska butiker kan endast lämnas tillbaka eller reklameras i någon av våra butiker. Öppet köp gäller i 30 dagar för varor köpta till ordinarie pris, för varor köpta till nedsatt pris gäller byte. För bad- och underkläder gäller inget byte. Om du har köpt varan på vår webbshop finns det två sätt att returnera/byta eller reklamera varor:


 • 1. Lämna tillbaks/reklamera varan i någon av våra fysiska butiker.

  För att kunna returnera/reklamera i fysisk butik så behöver du ta med din följesedel eller orderbekräftelse samt den oanvända varan till butik. Du får ersättning i form av ny vara, tillgodo eller pengar tillbaka i butiken. 

  Vid retur av vara som ingått i ett erbjudande eller har ett rabatterat pris har du rätt att byta till annan vara eller få ett tillgodo på beloppet du returnerat för.

  På underkläder gäller inte öppet köp eller returrätt på grund av hygienskäl.

  Har du valt att betala med faktura/klarna konto betalar du den som vanligt då våra butiker inte har möjlighet att justera din faktura.


 • 2. Såhär returnerar/reklamerar du till vår webbshop.

  1. Lägg varan/varorna som du vill returnera i en plastpåse, vilken som helst, och tejpa igen påsen.

  2. Om du har en returfraktsedel så klistra den på paketet. Returfrakten är då 50 kr. 

  Du kan också välja att själv frankera ditt paket. Tänk då på att begära kvitto om du vill kunna spåra ditt paket.

 • 3. Lämna påsen till något av Schenkers ombud.
 •  
 • 3. Byte till annan vara eller storlek.
 • Vill du byta till en annan vara eller storlek så görs en retur på de tidigare varorna och du lägger sedan en ny order på de varor du önskar i vår webbshop.
 • Returfraktkostnaden är enkel väg 50 kr och har du betalat med faktura så läggs fraktkostnaden på din faktura eller belastar ditt kort när returen har anlänt till oss. Reklamerar
 • du en vara/varor så står vi naturligtvis för all fraktkostnad efter att reklamationen har behandlats och godkänts av vår personal.
 • Tänk på att det kan ta 14 dagar innan vi behandlat er retur/byte eller reklamation.


Faktura

Har du valt att betala med Klarna och returnerar eller byter vara/varor så kommer du att få en uppdaterad faktura mailad till dig så snart vi har behandlat din retur. Tänk på att alltid betala din faktura oavsett om du returnerar/byter varan/varorna i fysisk butik eller på vår webbshop.

Fraktkostnad retur: 50 kr/ enkel väg

Fraktkostnad byte: 100 kr (returfrakt + frakt av ny vara)

Du som betalar med kort har 30 dagars returrätt från det att beställningen har anlänt till utlämningsstället. Som fakturakund har du istället 14 dagars returrätt.