Press

 

Pressmeddelande

Gällstad, 5 juni 2018

 

LAGER 157 LANSERAR

NY E-HANDEL OCH FÖRÄNDRAR VILLKOREN FÖR B2B

 

Genom att kapa grossistledet, öka modegraden och bredda utbudet av arbetskläder för kvinnor kliver Lager 157 nu in på en ny marknad.

– Nu moderniserar vi hela branschen och tar företagskläder in i en ny tid.

 

Det säger Lager 157:s vd Stefan Palm. Vid midnatt idag tändes den nya e-butiken 157work.com. Under en tid har klädföretaget observerat och analyserat marknaden för profil- och företagskläder. Nu agerar man.

 

Det blir en helt ny butik på nätet. Den riktar sig till företagskunder och innebär att modeföretaget tydligt bryter ny mark. Det gör man med samma starka övertygelse som hittills präglat det entreprenörsmässigt drivna företagets utveckling.

– Lager 157 går in där vi kan förändra, där vi kan vända perspektiven och göra stor skillnad. På sådana arenor agerar vi, säger Stefan Palm.

 

Kläder för näringslivet är en sådan plats.

– Här kommer vårt sätt att driva business, våra affärsmodeller och våra värderingar i grunden att göra skillnad. Vi förenklar profilbranschen, säger Stefan Palm.

 

För det första handlar det om att kapa bort grossistledet. Det betyder färre mellanhänder och istället tydlig prissättning som gör det enkelt för kunden att jämföra. Transparens blir viktigt i en bransch där priserna ofta är dolda för den som ska köpa.

 

För det andra handlar det om att öka modegraden i profilbranschen.

– Detta gör vi för att vi kommer från modebranschen, vi har kunskapen och kompetensen att utveckla och vi har en affärsmodell som förenklar hela systemet för företag och organisationer som vill handla.

 

Nästa viktiga bidrag är att bredda och öka utbudet för kvinnor. Profil och yrkeskläder har präglats av modeller för män och utvecklats långsamt. Marknaden behöver helt enkelt vässa sig här, menar Stefan Palm.

– Vi vet vad våra plagg står för i kvalitet i passform och därmed kan vi också bidra på riktigt, säger han.

 

Enkelheten i kassan är nästa signum för 157work.com. E-butiken är anpassad för B2B där kunderna smidigt checkar ut med organisationsnummer. Både små och stora företag.

 

– Ska jag vara visionär så är det här starten på ett segment i vår verksamhet där vi steg för steg närmar oss nya yrkesgrupper och över tid kommer att bygga ett starkare utbud till företag, säger Stefan Palm.

 

Lager 157 håller en hög tillväxttakt. Under 2018 öppnar minst sju nya butiker i landet och företaget närmar sig snabbt nya marknader. Att identifiera behov, göra nytta och demokratisera modebranschen är viktiga drivkrafter.

 

Den 5 juni öppnar den nya e-butiken.

www.157work.com

 

Vill du ha kontakt med oss.

Hör gärna av dig till:

 

Karin Norrlander

Marknadschef

0706-433 744

karin.norrlander@lager157.com

 

 

Om Lager 157

 

Lager 157 är ett modeföretag som under senaste åren har vuxit kraftigt och etablerat sig på ett tjugotal orter runt om i Sverige. Företaget affärsidé, att erbjuda ikoniska mode-produkter till marknadens bästa pris, har varit framgångsrik under de 16 år företaget har funnits.

 

Företaget är med på Veckans Affärers lista över ”Superföretag”. Lager 157 har tidigare även utsetts till ”Årets Komet” av branschorganet Svensk Handel. Företaget har tidigare även nominerats till ”Årets Inredningskoncept” av branschtidningen Habit och är även ett ”Gasellföretag” utsett av Dagens Industri.

 

www.lager157.com

 

 

Kontakt:

Lager 157 Marknad
marknad@lager157.com